Naar nieuwsoverzicht

Alliander wint Award Diversiteit in Bedrijf

15 november 2022
Alliander heeft de SER Diversiteit in Bedrijf Award gewonnen voor het initiatief ‘Met Andere Ogen’. Deze interactieve workshop bestond uit gespreksessies over de vraag ‘Wat is een inclusieve cultuur en hoe maken we die?’ Hierbij werd gebruik gemaakt van virtual reality-technologie om letterlijk in de schoenen van een ander te staan.

In de schoenen van een ander

‘Met Andere Ogen’ is een interactieve workshop die bestaat uit gespreksessies over de vraag ‘Wat is een inclusieve cultuur en hoe maken we die?’ Hierbij wordt gebruik gemaakt van virtual reality-technologie om letterlijk in de schoenen van een ander te staan.

Een inclusieve werkomgeving maak je samen

“Met Andere Ogen is bedoeld om te voelen”, vertelt Joy Lodarmasse, diversiteitsmanager bij Alliander. “Door te ervaren hoe het is om slachtoffer te worden van uitsluiting, realiseer je je dat je als buitenstaander de verantwoordelijkheid hebt om in te grijpen. Een inclusieve werkomgeving, maak je samen. Wat we bij Alliander duidelijk willen maken aan alle collega’s, is dat het niet de taak van de uitgeslotene is om te reageren. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om voor een werksfeer te zorgen waar iedereen zich welkom, veilig, gezien en gewaardeerd voelt.”

De complexiteit van inclusie

De jury prijst de ‘stapsgewijze aanpak met een indringende interventie via VR-brillen, die vooral gericht is op ‘voelen en op die manier verandering probeert de realiseren. De manier waarop Alliander dit laagdrempelig aanpakt, met oog voor de vele polariteiten die rond diversiteit en inclusie leven, komt heel gelaagd en met inzicht in de complexiteit van inclusie over”, aldus de juryleden.